Vi får alle slags spørsmål om våre produkter, resepter, levering og generelle spørsmål om livsstil. Her kan du finne svar på noen av de oftest stilte spørsmålene vi får. Kan du ikke se svaret på det du lurer på? Ta kontakt på tlf. 921 172 67 eller send en e-post til post@ubrimedical.no

 

FAQs

Hva er forskjellen på Trio Elisse® Barrierefilm og andre barrierefilmer?

Trio Elisse® skiller seg fra andre barrierefilmer fordi den er spesielt laget med en allergenfri silikonformel. Selv om andre barrierefilmer inneholder silikon, er Elisse den eneste som er laget av ren silikon. Trio®  ble i 2019 tildelt patent for Elisse®, ettersom forskning viste at Elisse®  aktivt beroliger sår og rød hud der den blir påført og den hjelper til med å stoppe kløe, og over tid forbedrer huden. 

 

Hvordan bruker jegTrio Pearls® effektivt?

Trio Pearls® superabsorberenter absorberer væsken i tynt stomiinnhold og danner en gel inne i stomiposen som hjelper til med å forhindre lekkasjer forbundet med tynn output. Den beste måten å bruke Pearls® på er å putte en porsjonspute i toppen av stomiposen under posebyttet, eller når du har tømt en tømbar pose, kan du skyve en Pearls® opp gjennom uttaket. (bare pass på at den skyves helt inn og ikke fanges i tuppen).

 

Hvorfor er huden rundt stomien sår - når jeg ikke har lekkasjer?

Huden rundt stomien blir vanligvis sår fordi den på en eller annen måte har kommet i kontakt med stomiinnhold. Lekkasjer er ikke alltid åpenbare, men stomiinnhold kan fortsatt finne veien ut, ende opp på huden, og forårsake irritasjon og sårhet. Hvis huden rett under hudplaten er sår, kan du reagere på en ingrediens i selve platen (noen inneholder aloe vera eller honning osv.) så snakk med stomisykepleier om å prøve en annen type pose eller plate.

 

Hva er forskjellen på Trio Silken® Silikongel og stomipasta?

Selv om Trio Silken® har samme "funksjon" som stomipasta, er det et helt annet produkt. Silikonformelen gir den fleksibiliteten til å fylle hudfolder og skape en jevn overflate for stomiposen eller platen. Trio Silken® stivner over tid ved å bruke hudens naturlige fuktighet til å stivne, og hjelper den med å fylle rynker og ujevnheter mens du beveger deg rundt. Den absorberer ikke kroppsvæsker eller output, noe som gjør den mer hygienisk enn pasta. Den fjernes også i et stykke uten å etterlate klissete rester. 

 

Jeg er nyoperert, når vil stomien slutte å endre størrelse og form?

Det tar vanligvis noen uker før størrelsen og formen på stomien din har satt seg. Dette kan gjøre det vanskelig å finne de riktige stomiproduktene i begynnelsen Prøv alt stomisykepleieren gir deg og test deg frem slik at du finner riktige produkter for deg. 

 

Kan jeg bruke Genii™  Konveks Tetningsring hvis jeg ikke bruker en konveks stomipose?

Ja. Genii™  Konvekse ringer kan påføres på tom måter, enten den konvekse siden opp eller den konvekse siden ned, slik at den best passer din kroppsform. 

 

Hva er forskjellen mellom hydrokolloid og silikon?

Hydrokolloid er et absorberende materiale som brukes i mange stomiprodukter. Det er designet for å absorberer fuktighet og jo mer det absorberer, jo bedre fester deg set. Når det brukes i stomi, kan output og svette absorberes av hydrokolloidproduktene og bli liggende inntil huden, forårsake irritasjon og sår hud, smat føre til at hydrokolloidet brytes ned og mister integritet. Silikon opprettholder en god vedheft på huden, men absorberer ikke kroppsvæsker. Noe som gjør den mildere mot huden og mer hygienisk. Det er et hypoallergenisk materiale, så det er mindre sannsynlig at det forårsaker irritasjon. Silikonet i Trio®  produktene følger og beveger seg med stomien og kroppsformen. 

 

Hvordan får jeg Trio® produkter på Blåresept?

Du kan snakke med din bandagist eller apotek og be dem bytte produkter. 

 

Hvordan fester Geniii™  tetningsringer seg til huden hvis de ikke absorberer?

Absorberingsevne er et krav til hydrokolloid, for å gjøre det mulig å oppnå feste på huden. Silikonprodukter er designet for å feste seg til huden uten behov for å absorbere kroppsvæsker. Dette resulterer i umiddelbar vedheft og holder etsende output og kroppsvæsker borte fra huden, og gir en renere, mer hygienisk løsning. 

 

Kan jeg bruke Trio® silikonprodukter på fuktig hud?

De fleste stomiprodukter vil slite med å feste seg til veldig fuktig hud. Hvis huden din er veldig sår og fuktig, bør du søke hjelp og råd fra Stomisykepleier. Hvis huden din er mild til moderat fuktig, bur du forberede huden som normalt før du bytter pose, og deretter påføre Trio® produktet som normalt. Dette inkluderer vask og tørking av huden og påføring av pudder om nødvendig. 

 

Hvor lenge kan jeg la Trio® produktene være på?

Trio's silikoner brytes ikke ned når det kommer i kontakt med kroppsvæsker og er designet for å sitte på huden i lengre perioder. Produktene kan sitte på inntil du er klar til å skifte pose. 

 

Hvordan får jeg Genii™  Tetningsring ut av pakningen?

Genii™  Tetningsringer er støpt inn i blisterpakningen, og vi vet vet at noen er usikre på hvordan de skal ta ringen ut, eller er bekymret for å ødelegge ringen underveis. Fjern plastfilmen ved å holde i tuppen av filmen og trekk den forsiktig kanten mot midten av pakningen med tommelen. Når plastfilmen har løsnet, bruk tommel og pekefinger og trekk forsiktig ringen ut av pakningen, litt og litt om gangen. Ringen er sterk nok til å kunne trekkes ut av pakningen uten å rives i stykker. Hvis du er usikker, ta en titt i brukerveiledningen.

 

Hva skjer hvis jeg får hudirritasjon etter å ha brukt Trio® silikonprodukter?

Det er viktig å merke seg at silikon er kjemisk "inert", det betyr at den kjemisk skaper få reaksjoner, og sjelden forårsaker hudirritasjon. Silikon brukes av den grunn mye i alle områder av helsevesenet. Hvis du føler at irritasjon har oppstått, fjerne det aktuelle produktet fra huden din og rengjør huden grundig med kun rent, varmt vann. Hvis irritasjonen vedvarer, avbryt bruken og søk råd fra oss eller Stomisykepleier. Det kan være lurt å "lappeteste" produktet før bruk. Plasser produktet på et annet område av kroppen for å se om det oppstår irritasjon. La produktet sitte på i 3 dager, før du ser om du har reagert på produktet.

 

Kan jeg bruke Genii™  Plateforlenger på sår hud?

Ja. Genii™  Plateforlenger kan brukes på sår hud, og gir beskyttelse mot ytterligere skade og hjelper huden å hele naturlig. Plateforlengeren er tynn, formbar, lar huden få puste og er skånsom ved fjerning.

 

Jeg har granulomer, kan jeg bruke Trio® Silken Silikongel?

Ja. Trio® Silken herder til en my, silikonbeskyttende gel som kan bidra til å redusere friksjonen som ofte forårsaker granulomer.

 

Jeg har en fistel, kan jeg bruke Trio® Silken Silikongel?

Ja. Trio® Silken er trygg og effektiv rundt fistler. Det kan være lurt å diskutere fistelen din med helsepersonell før du bytter produkter. 

 

Kan jeg bruke Genii™  Tetningsringer og Plateforlengere sammen med andre produkter?

Ja, du kan kombinere Trio® produkter med andre ringer og tilbehørsprodukter. Stomien din kan variere, så produktene dine må kanskje også variere. Send oss en e-post eller ring oss for råd og veiledning.  

 

Er det vanskelig å fjerne Genii™  Tetningsringer?

Nei. Genii™  Tetningsringer fjernes enkelt i et stykke og reduserer risikoen for "stripping". De etterlater heller ikke klissete rester på huden når de fjernes.

 

Vil Genii™  Tetningsring brytes ned under hudplaten?

Genii™  Tetningsringer er designet for å ikke brytes ned når de kommer i kontakt med kroppsvæsker. Det kan gi bedre hudbeskyttelse og potensielt lengre brukstid av utstyret. 

 

Inneholder Trio® produktene alkohol eller lateks?

Nei. Ingen av Trio® produktene inneholder alkohol eller lateks.

 

Kan jeg få Trio® produkter hos min vanlige bandagist?

Ja, alle Trio silikonprodukter er tilgjengelige hos apotek og bandagister i hele Norge. Leveringstiden på produktene avhenger av hvilken bandagist eller apotek du bestiller stomiutstyr fra.

 

Kan jeg feste Genii™  Tetningsring direkte på hudplaten/stomiposen?

Vi anbefaler at du påfører tetningsringen direkte rundt stomien for å sikre en god tetning. 

 

Kan jeg flytte på Genii™  Tetningsring etter at jeg har påført den?

Genii™  Tetningsringer er designet for å kunne gjernes og settes på igjen uten å påvirke heftevnen.