Gå til innholdet

Hilde's historie

 

I dette innlegget deler Hilde sin historie om livet med stomi og utfordringer med lekkasje. Vi håper Hilde's historie kan bidra til å inspirere deg til å ikke gi opp hvis ikke har kommet i mål med produktene du bruker. Kontakt stomisykepleier og få hjelp til å tilpasse utstyr. Det finnes mange produkter, og løsningen finnes som regel, selv om det noen ganger tar litt tid å finne den.

  

"Jeg heter Hilde og er 28 år. Jeg har en urostomi, denne fikk jeg da jeg sleit enormt med blæresmerter, jeg kunne ikke tisse og blæren levde sitt eget liv. I mange år hadde jeg kateter. Dette var ikke en god løsning for meg. Valget om stomi var enkelt. Alt for å slippe de smertene. Jeg har alltid valgt å være åpen om det, å prøve å ufarlig gjør dette med stomi. La folk få se, la folk få være med på et bytte. Hvis folk vil ta på så får de lov til det.

Jeg ga fort navn til stomien min, for meg hjalp det veldig med å akseptere det, å ufarliggjøre det for meg selv. Jeg var alltid opptatt av den ikke skulle kalles noe stygt. Det er noe man skal ha resten av livet. Å det å bli venn med den, er lurt!

Man har mye tanker rundt dette med lekkasjer å hvordan det vil på virke på hverdagen.

Etter operasjonen hadde jeg 3 ekstremt tøffe uker, det var 3 lekkasjer om dagen, jeg var sikkert på alt jeg gjorde var feil. Jeg tok kontakt med stomi sykepleier og fikk tips og byttet utstyr. Men jeg var ikke fornøyd, jeg ønsket ikke bruke en konvex plate. Jeg prøvde tetningspasta å tetningsringer og det rant i gjennom. Men jeg ga ikke opp. Jeg angret på valgte mitt om å ta stomi, men å gi opp var ikke et valg. Man skal ikke godta sår hud, man skal ikke godta lekkasjer og man skal ikke godta å bruke utstyr som ikke fungerer.

Jeg googlet å googlet å fant Trio, i det jeg leste om dette forsto jeg fort at dette ville være et bedre valg for meg. Så jeg ba Ubri Medical om prøver.

Etter at jeg begynte med Trio så løste lekkasjen seg, jeg hadde ikke behov for konvex plate lengre. Jeg kunne plutselig bruke den platen jeg ønsket. Men jeg hadde også et problem med at jeg klødde veldig under platen. Løsningen for meg var Trio barriere spray, etter jeg begynt med dette har jeg ikke vært sår i huden. Kløen er borte.

Det var som magi.

Slippe lekkasjer å føle seg trygg.

Å leve med stomi skal ikke være et hinder, det skal være et hjelpemiddel. Man skal ikke være redd for å prøve seg fram med utstyr. Prøv gjerne nytt utstyr i trygge omgivelser. Jeg har alltid med meg ekstra utstyr i sekken eller vesken eller i en lomme, da har jeg tryggheten med at hvis det skule bli lekkasje så går det fort å bytte !

Trio har gitt meg mye frihet. Nettop fordi tetningsringene ikke eser ut, det renner ikke under ringen heller. Skal jeg være ekstra sikker, å føle meg ekstra trygg så bruker jeg også tetnings pasta fra Trio, dette gjør at platen ofte holder en ekstra dag hos meg.

Jeg var ganske bestemt på at tetningsringer skulle jeg ikke bruke, det funket ikke. Men Trio sin er ikke som andre typer. Denne er laget i silikon. Den kan ikke ese ut. Den er mye enklere å ta på en mange andre, man kan dra litt i den, den former seg fint rundt stomien uten mye styr. Min erfaring er også at platen sitter bra på ringen.

Å slippe sår hud, å lekkasjer er utrolig deilig!

Jeg lever veldig fint med stomien, å jeg angrer ikke i det hele tatt på valgte mitt. Selv om det var en tøff start så ble det så bra.

Å våge å prøve er så ekstremt viktig.

Jeg er så utrolig glad, for at jeg kunne få livet mitt litt tilbake. At jeg kunne gå en tur uten å falle sammen av smerte. Å ikke minst ble det en drøm å slippe antibiotika flere ganger i måneden. Jeg er mye mindre smertepåvirket. Jeg er mindre kvalm. Og jeg kan faktisk si JA til å bli med på lang tur om formen er bra nok.

Stomien hindrer meg ikke i det jeg ønsker å gjøre. Faktisk ser jeg på dette med urostomien som en gode, tenk så heldig jeg er som slipper å stå opp om natten fordi jeg må tisse ! Jeg kan sove hele natten uten å måtte tømme natt posen.

Når folk jeg kjenner sier : åh jeg er så lei av å stå opp for å tisse hele tiden, så ler jeg å sier « du skulle hatt en stomi» med et smil !

Mitt beste tips til å føle seg trygg med stomien, er å våge å prøve å feile på utstyr. Den dagen du finner rett, så kommer tryggheten også. Den blir også styrket når man ser det går bra over tid. Er du i tvil om utstyr så ring produsentene å forklar problemet. De vil prøve så godt de kan å finne løsninger. Les deg opp på nett om du kan.

Jeg valgte også å bruke bandagisten Rezepten framfor apoteket. Der følte jeg at jeg ble sett å hørt. Siden det var mindre folk som jobber der enn på apoteket ,så følte jeg de kunne ta seg tid til å lytte til mine behov for utstyr å hjelpe meg å finne løsninger når jeg selv sto fast ! Og jeg fikk varene mine levert på døren. Noe som er så utrolig deilig! Det har gjort det lettere for meg å bestile det jeg skal ha hos dem, nettop fordi de har tatt seg god tid.

Jeg kan virkelig skryte over tilleggsproduktene til Trio. Det er det som har vært min løsning. Deres produkter har gjort at jeg kan bruke de platene å posene jeg selv ønsker å bruke som finnes på markedet."

 

Adresse
Nedre Kongerød 39, 3737 Skien
Telefon
921 172 67
E-postadresse
post@ubrimedical.no
Foretaksregisteret
916 938 918
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business